Фото без опису Фото без опису

 Предметний тиждень фізики у ліцеї завершився в п'ятницю, 2 березня, двома цікавими подіями. Спочатку учні 7-11 класів змагалися у фізичному турнірі. Учасниками змагання були команди "Резонанс" та "Еврика". Склад команди "Резонанс": Олексій Грицаюк (7 кл.), Яна Пилипів (8 кл.), Марія Заводська (9 кл.), Богдан Скруха (10 кл.), Павло Стрілець (11 кл., капітан команди). До складу "Еврики" увійшли: Богдан Вишинський (7 кл.), Олег Томашевський (8 кл.), Олеся Романюк (9 кл.), Орест Гончар (10 кл.), Вадим Гірський (11 кл., капітан команди). 
   Розпочалася гра з розминки. Командам слід було почергово дати відповіді на запитання, що стосувалися усіх розділів фізики, які вивчають у ліцеї. Відразу лідерство захопила команда "Резонанс". Всі учасники намагалися вибороти залікові бали, та найбільше це вдавалось Павлу Стрільцю, багаторазовому учаснику та призеру учнівських олімпіад з фізики і десятикласнику Богдану Скрусі. Після завершення туру здавалося, що така солідна перевага "Резонансу" забезпечить цій команді загальну перемогу у грі. Але вже в наступному турі ("Чи знаєш ти вчених-фізиків?") "Еврика" змогла скоротити розрив у рахунку до мінімуму. Практично всі відповіді команди були безпомилковими. Слід відзначити активність у цьому турі Ореста Гончара, далися взнаки його хороші знання історії. 

Фото без опису   Фото без опису

 До кінця гри залишалося ще два тури і вони пройшли у рівній та цікавій боротьбі. Спочатку учні мали змогу переконатися у геніальності відомого письменника-фантаста Жуля Верна, відшукуючи у його передбаченнях майбутнього ті, які справді стали реальністю. А у завершальному турі - шукали розв'язки цікавих та оригінальних задач. 
   Допомагали командам вболівальники, особливо активним був вчитель історії Ярослав Павлович Гогой, продемонструвавши чудову ерудицію та логіку.
   Більше пощастило команді "Еврика", яка перемогла з рахунком 24:22. Але кожен учасник залишився задоволеним, відчувши азарт боротьби, мобілізувавши свої знання та отримавши новий стимул до вивчення цікавої та загадкової науки - фізики.
   Після цього на майданчику перед ліцеєм відбувся запуск теплової повітряної кулі. Виготовили її учні 8 та 7 класів в позаурочний час. Найбільша довжина аеростата - близько 2,5 м, об'єм - майже 8 куб.м. Недаремно ліцеїсти проводили розрахунки, підбирали матеріали, майстрували свій мініатюрний монгольф'єр - наповнена теплим повітрям куля з написом "Фізика" стрімко піднялася на кількасот метрів угору і невдовзі зникла за обрієм...

Фото без опису

Фото без опису       Фото без опису       Фото без опису

 Хочу подякувати усім учасникам змагань та конкурсів, уболівальникам, які підтримували свої команди, а також Ларисі Яківні Сьомак, заступнику директора з навчально-виховної роботи, за гарні ідеї щодо проведення тижня фізики.

Фото без опису