Фото без опису

 Ось і добігає кінця перший навчальний рік першокласників Пляшевського ліцею. Рік напруженої праці, перших успіхів і перших невдач, впродовж якого першокласники вчилися не тільки читати, писати, рахувати, вирізати, клеїти, малювати, самостійно працювати на уроці, а й бути дружніми, вихованими, добрими.
 За доброю традицією в першому класі було проведено Свято «Прощавай, Букварику!». До нього дітки старанно готувалися. До першокласників завітали усі ті, хто був з ними протягом всього навчального року. Це – батьки, бабусі, братики і сестрички, Євгенія Дмитрівна Друзюк, вчителька, котра першою повела маленьких школяриків нелегкими сходинками до пізнання Науки,  директор ліцею Петро Андрійович Ремесник.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Першокласники показали, чому вони навчилися та представили веселу Абетку. У жартівливій формі учні розповідали про те,  як інколи непросто давалося їм вивчення Букварика, а ще танцювали, співали веселі пісеньки, показували знання азів англійської мови, співаючи та танцюючи разом із Надією Степанівною Чубай, вчителькою англійської мови. Це їм дуже подобалося: оченята світилися радістю, захопленням та гордістю. А в очах батьків виднілися сльози... Адже, здається, зовсім недавно їхні дітлахи вперше переступили шкільний поріг, вперше відкрили Букварик, прочитали своє перше слово…, а сьогодні вони вже впевнено читають, рахують, вільно почуваються артистами. У гості до дітей завітали веселі казкові герої: Сорока (Марія Масюк, учениця 5 класу), Лісовик (Назар Причепа, учень 5 класу), які для першокласників розіграли веселі сценки. Старшокласниці (9 кл.) Настя Ткачук, Катя Криштоф, Олеся Романюк, Марія Заводська влаштували першокласникам справжню перевірку на уважність, на знання абетки тощо. В кінці свята Букварик (Ілля Ремесник, учень 5 класу) нагородив дітей Грамотами за успіхи в оволодінні Букварем. Свято пройшло весело та цікаво.
 Свято закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався! І ми впевнені, що цей шлях буде легким та радісним.

Лариса Сьомак, вчителька 1 класу