25 жовтня 2018 року на базі  Глибокодолинської філії І-ІІ ступенів опорного закладу  Демидівського ліцею відбулося методичне об’єднання вчителів біології, хімії та основ здоров’я.

      Державний стандарт базової і повної загальної середньої освіти вимагає будувати освітній процес на засадах особистісно зорієнтованого, компетентнісного і діяльнісного підходів. Особистісно зорієнтований підхід до навчання забезпечує розвиток академічних, соціокультурних, соціально-психологічних та інших здібностей учнів, діяльнісний спрямований на розвиток умінь і навичок учня, застосування здобутих знань у практичних ситуаціях, а компетентнісний сприяє формуванню ключових, загально- предметних і предметних компетентностей. Прагнення постійно оптимізувати навчально – виховний процес зумовило появу нових і вдосконалення використовуваних раніше педагогічних технологій різних рівнів і різної цільової спрямованості.

  Саме тому темою засідання стало «Формування ключових і предметних компетентностей  на уроках природничого циклу  шляхом впровадження  елементів новітніх  технологій». З доповіддю на дану тему  виступила  вчитель біології, хімії та основ здоров’я Глибокодолинської філії І-ІІ ступенів Овчарук Катерина Олександрівна. Продовженням  засідання став майстер-клас з елементами тренінгу «Я іду на урок біології». Вчителі  під керівництвом Катерини Олександрівни опрацьовували  методи та прийоми технології критичного мислення:  складання  асоціативних грон «Кластер», «Діаграми Вена», прийом «Торбинки ідей»,вправу «Лови помилку», прийом «Інсерт».

    З особливостями викладання хімії у 10 класі ознайомила  Фещук Алла Антонівна - вчитель хімії опорного закладу Демидівського ліцею.

  Крім того розглянуто питання  участі  учнів у турнірі юних біологів та конкурсах природничого спрямування, з графіком проведення яких ознайомила присутніх  керівник МО  Прендецька Валентина Іванівна.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису