4 листопада 2018 року на базі опорного закладу Демидівського ліцею проведено семінар відповідальних з цивільного захисту закладів освіти Демидівської селищної ради за участю І. Ю. Іванова та С. О. Брикси, майстрів виробничого навчання Здолбунівських курсів науково-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області. У роботі семінару брали участь відповідальні з ЦЗ закладів освіти територіальної громади Ярош С. О., начальник відділу НС, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами; Півень К. Г., головний державний пожежний інспектор Демидівського РС ГУ ДСНС України в Рівненської області.

Зі вступним словом-презентацією закладу освіти виступив директор Вальчун О. Д. «Про організацію роботи з питань ЦЗ в освітніх закладах відповідно до вимог чинного законодавства» доповів Гусаревич О. М., головний спеціаліст управління освіти, культури, туризму, молоді та спорту. Про важливість створення та функціонування навчально-методичного кабінету з ЦЗ та БЖД опорного закладу доповідали І. Іванов та С. Брикса. Досвідом роботи з питань планування , обліку та звітності з питань ЦЗ у закладі освіти поділилася Онищук Л. М., відповідальний з ЦЗ в опорному закладі Демидівському ліцеї, учасники заходу переглянули презентацію з досвіду роботи закладу в організації та проведенні дня ЦЗ, комплексного об’єктового тренування та Тижня ОБЖ.

Цікавим і змістовним, методично насиченим був не лише теоретичний блок семінару, а й практичні заходи, проведені на високому професійному рівні. Родзинкою семінару став психологічний тренінг «Поведінка людини у випадку НС», проведений соціальним педагогом Демидівського ліцею Гамків Т. М. та практичним психологом Шимчук Т. Ф. Позитивно сприйняли учасники семінару відкриті уроки із Захисту Вітчизни в 11 класі з теми «Основні принципи порятунку та захисту людей» (вчитель Булейко Ю. М.) та брейн-ринг у 9 класі «Ми обираємо здоровий спосіб життя», проведений вчителем основ здоров’я Бондаренко В. Г.

Методично правильно організовано дії учасників освітнього процесу під час виникнення надзвичайних ситуацій за сигналом «Увага всім!». Завершальним акордом семінару для учнів 1-4 класів став перегляд фільму, учні 5-11 кл. мали можливість поспостерігати та здобути навики надання першої медичної допомоги потерпілим під керівництвом Шевчук Т. Я., сестри медичної закладу.

Семінар завершено. Підведено підсумки. Але найважливішим є той факт, що кожен присутній мав змогу переконатися: найголовніше у процесі освіти – здоров’я та безпека дітей.