Фото без опису

  Вівторок, 20 листопада, видався досить прохолодним: пронизливий морозний вітерець; несміливе сонце, здається, віддало усю свою енергію влітку і тепер його промені несли світло, але не тепло. Та це не зупинило школярів, які на перерві з галасом вибігли на подвір'я ліцею. Щільним кільцем діти оточили дивовижну річ - різнобарвну повітряну кулю, яку готували до запуску восьмикласники. Ще у минулому навчальному році вони її виготовили, та лише зараз вирішили відпустити у рідну стихію - повітряний океан. І нагода гарна - у 2018 році наш ліцей святкує своє 50-річчя, тож на округлих боках монгольф'єра красувалися блискучі цифри "50".

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Олексій Грицаюк та Богдан Вишинський вправно заповнювали кулю теплим повітрям - їм не вперше, а Ярославу Васелюку доручили за допомогою довгої жердини підтримувати оболонку кулі згори, поки вона не наповниться. Володя Хом'як тримав напоготові інструменти та матеріали. Всі охочі всіляко підтримували хлопців: розправляли кулю, заклеювали невеличкі дірочки на її поверхні, щось радили. З особливим нетерпінням чекали польоту першокласники - вперше вони спостерігали за підготовкою до запуску справжнього аеростата, хоч і невеликого. Ще мить - і куля стрімко знялася вгору, огинаючи верхівки тополь. Перелетіла через будівлю ліцею, набираючи висоту, та, перекочуючись, немов колобок, по невидимих повітряних пагорбах і ямах, помандрувала у небо. А слідом наввипередки помчали дітлахи. Та хіба її наздоженеш?! 
  Когось ця подія спонукатиме до технічної творчості, когось - до вивчення фізики, історії повітроплавання. Та найголовніше - школярі отримали багато позитивних емоцій, пораділи, посміялися! 

Володимир Гончар, вчитель фізики