21 листопада 2018 року заступником директора з виховної роботи Булейко Н. М. проведено методичне об’єднання класних керівників опорного закладу Демидівського ліцею та філій на тему "Толерантність. Ми будуємо мости миру власноруч". 

Цілі тренінгу:

  • Ознайомлення вчителів з критеріями і соціальними виявами толерантності й нетерпимості;
  • показати багатоаспектність поняття «толерантність»;
  • навчити учасників тренінгу конкретних прийомів, що допомагають розвинути в собі якості толерантної особистості;
  • розвивати самопізнання як елементи толерантності в контексті взаємин з іншими;
  • розвивати уяву, здатність до емпатії, співпереживання і співчут­тя, довіру, достоїнство і само­пізнання як елементи толерант­ності в контексті взаємин з інши­ми;
  • формувати в учителів навички безоцінного спілкування.

  Захід розпочався надзвичайно цікаво: передаючи по колу чайну чашку, вчителі промовляють: «Приходь до мене на чай, бо я …(гарна господиня, цікавий співрозмовник тощо)». На такій позитивній ноті присутні класні керівники працювали далі, створювали таблицю «Діагностика рис толерантної особистості», були учасниками вправи «Суд присяжних», обговорювали важливі питання виховання дітей та підростаючого покоління. На завершення присутні об*єдналися в кілька груп: кожна група повинна була поміститися на невеличкому килимку, не переступаючи його межі, і виконати написане знизу завдання. А завдання для всіх груп було одне: посміхнутися! На такій веселій емоційній ноті завершилося методичне об’єднання класних керівників.