Децентралізація – це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Реформа децентралізації проводиться для того, щоб наблизити владу до людей. На сьогодні -це одна із найбільш успішних реформ для швидкого та ефективного вирішення місцевих проблем. Ініціатором проведення цих реформ в районі є депутат Верховної Ради Олександр Дехтярчук. 

10 грудня 2018 року об 10:00 на базі  опорного закладу Демидівського ліцею відбулося засідання Ради регіонального розвитку Демидівського району. У засіданні взяв участь Демидівський селищний голова Віктор Іщук,  який ознайомив присутніх про проведену роботу в громаді за період діяльності, зокрема ознайомив із реалізованими проектами за кошти інфраструктурної субвенції та соціально-економічного розвитку окремих територій. Також було презентовано успішне впровадження Нової української школи  в закладах освіти нашої громади.

Привітав громаду Демидівщини заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Олександр Корнійчук, також розповів про досягнення Рівненщини у проведенні реформ.

У першій панельній дискусії зі звітами про діяльність виступили голова Демидівської районної державної адміністрації Богдан Левшенюк, голова Демидівської районної ради Сергій Радченко, Боремельський сільський голова Віктор Корінь.

Друга панельна дискусія була присвячена реформам в освіті та медицині.
По даних питаннях участь в обговоренні взяли головний лікар комунального некомерційного підприємства ЦПМСД Демидівської селищної ради Наталія Чекан та директор Вовковиївської ЗОШ І-ІІІ ст. Валентина Романовська.

По питаннях духовності виступив благочинний Демидівського благочиння УПЦ КП Василь Іваник , який є не лише священнослужителем, а й виконував місію капелана в зоні проведення АТО.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису