Україно, соборна державо,

Сонцесяйна колиско моя,

Ні, не вмерла й не вмре твоя слава,

Завойована в чесних боях.

22 січня 2019 року в Демидівському Будинку творчості школярів відбулися заходи приурочені до 100-чя Соборності України: виховна година для гуртківців молодшого шкільного віку та історико-літературна композиція «На шляху до свободи та незалежності» для вихованців середнього шкільного віку.

Метою заходів є стимулювання інтересу дітей до минулого України; виховувати почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та народ, повагу до культурних цінностей, літературної спадщини та історії власного народу.

Культорганізатор закладу, Іванна Ковальчук, розповіла про історію становлення незалежної і соборної України. Особливе місце в якій займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День Соборності України.

Основою для державної єдності є знання історії і розуміння необхідності захищати свою Батьківщину. Тому гуртківцям закладу була запропонована вікторина про важливі події, символи і постаті нашої України.

Вихованці взяли участь у конкурсах: «Історія рідного краю», «Народознавчий», «Географічний», «Літературний», «Закінч прислів’я», «Український колорит». Всі гуртківці за правильні відповіді отримали солодощі. Заходи підготували та провели: культорганізатор Іванна Ковальчук, методист Жанна Максимюк та керівник хореографічного гуртка Іванна Макарук.

Педагоги разом з вихованцями взялися за руки, підтримуючи ідеї соборної української держави, та заспівали гімн України.

Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

 

Директор Демидівського Будинку творчості школярів

Л. Гусаревич

Фото без опису