Щороку 27 січня ми разом з усією світовою спільнотою вшановуємо пам'ять жертв Голокосту – мільйонів жінок, чоловіків і дітей, котрі загинули від рук нацистів у роки Другої світової війни.

25 січня 2019  року бібліотекарем центральної бібліотеки Ольгою Легкою проведена година пам’яті: «Свіча Голокосту не згасне» для учнів 10-А класу Демидівського ліцею, присвячену Міжнародному Дню пам’яті жертв Голокосту.  Бібліотекар ознайомила учнів з трагічною сторінкою історії, про страшне і нелюдське явище, яке відбулося в період 1941 - 1943-х роках, що отримало назву – Голокост та призвело до умисного винищення людей. А також зазначила що Символом Голокосту в Україні став Бабин Яр (м. Київ), де було розстріляно близько ста тисяч людей, та про те, що не стала винятком і наше селище, на теренах якого було розстріляно жителів Демидівка Єврейської національності. Та розповіла що 1992 році, до 50 - річчя цієї трагедії, на місці розстрілу було відкрито обеліск.

Вірш «Голокост» зачитала Яковецька Карина. На завершення усі присутні переглянули книги «Голокост в Україні: свідчення тих, хто вижив», документальний фільм "Крик чорнозему" та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.