22 січня День Соборності України – свято , яке відзначається щороку в день проголошення Акта возз’єднання Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки , що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

 22  cічня 2019 року провідним бібліотекарем центральної бібліотеки ТетяноюГривіцькою   для учнів 7-А класу Демидівського ліцею проведено    подорож в історію «Україно, Соборна державо». Захід розпочав вчитель  історії 
Микола Валерійович  Стасюк, який  розповів про боротьбу українського народу за Соборність своїх земель тому, що  це одна із важливих сторінок нашого минулого, про всеукраїнську акцію «живий ланцюг» 20 січня 1990 року між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом , як символ духовної   єдності.  Хвилиною мовчання  присутні  пом’янули героїв, які віддали життя за Україну. Вірш про рідну неньку   Україну прочитала Дарина Топоровська. Учні  приєдналися  до Всеукраїнської акції на честь Дня Соборності України і  створили живий  «ланцюг єдності», що символізував    єднання всіх громадян і регіонів України.
 Україна... Її майбутнє в руках молоді. Від нас залежить, якою буде наша держава! А держава, як і родина, має бути дружною, сильною, здоровою, щасливою.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису