Захист своєї Батьківщини – найсвятіший обов’язок кожного громадянина. І в історичній пам’яті українського народу назавжди збережено трагічну, але разом із тим героїчну подію – бій під Крутами. 
 
          Не буде перебільшенням сказати, що цей бій, а також значення, яке він мав у боротьбі за незалежність України, посідають одне з чільних місць у новітній історії Української держави. 
         І сьогодні, з нагоди вшанування 101 річниці подвигу героїв Крут, учні 10 класу Пляшевського ліцею провели історико-патріотичну годину «Їх слава вічно буде пломеніти…». Ведучими заходу були Ткачук Анастасія та Романюк Олеся (учениці  10 класу). Заводська Марія та Криштоф Катерина зачитали спогади очевидців та вибраний матеріал з книги спогадів «Бій під Крутами». Також на заході прозвучали вірші, присвячені героям Крут у виконанні Ремесника Іллі (6 кл.), Федорової  Діани(5 кл.), Юхимчук Яни (5 кл.), Масюк Богдани (5 кл.) та Скрухи Михайла (4 кл.). 

Від подій 29 січня 1918 року минув вже 101 рік та пам'ять про юнаків-героїв не згине повік. Вона світитиме усім, хто готовий віддати своє життя в ім’я Батьківщини. Кров під Крутами не була пролита марно. З неї, наче з безсмертя, розцвітають пелюстки Волі. І хоч в масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка, але вона є справжнім символом нескореного духу нашої нації.

 

Анастасія  Ткачук, учениця 10 класу

Фото без описуФото без описуФото без опису