В Демидівській громаді почастішали випадки незаконного та необдуманого вивозу трупів сільськогосподарських тварин на стихійні сміттєзвалища, або просто в посадки, узбіччя доріг, поля і території сільськогосподарських ферм колишніх колгоспів.  Трупи тварин, що загинули від інфекційних хвороб, являють собою джерело інфекції, яка може поширюватися людьми, домашніми і дикими тваринами, птахами, а також гризунами, кліщами, комахами. В даний час в цілях безпечного знищення трупів тварин, що виключає можливість поширення інфекційних хвороб і забруднення навколишнього середовища, виникнення в майбутньому епізоотій-поширення інфекційних хвороб серед сільськогосподарських тварин (зараження поверхневих вод хворобливими бактеріями та проникнення в верхні шари грунту трупних ядів, які мають токсичну дію),  трупи тварин в обов’язковому порядку утилізують відповідно до Закону України «Про ветеринарну медицину» та ветеринарного законодавства.

    До відома жителів Демидівської громади! Між Демидівською селищною радою та державним підприємством «Укрветсанзавод» ( Костопільська філія) заключений Договір на надання послуг з організації, утилізації побічних продуктів тваринного походження, які відносяться до 1,2 та 3 категорії відходів (боєнські відходи, трупи загиблих тварин, кістки, птиця, риба тощо), неякісних харчових продуктів та продовольчої сировини. Утилізація падежу тварин від населення є безкоштовною, відповідно Розпорядження № 03-Р/19 від 14 січня 2019 року, тому мешканцям громади необхідно звертатись в селищну раду.

    Шановні жителі Демидівської ОТГ. В селищній раді прийнято рішення посилити міри впливу на порушників техногенно-екологічної обстановки та надзвичайних ситуацій з оформленням протоколів про адміністративну відповідальність.   

С.О. Ярош  начальник відділу з надзвичайних ситуацій, 

мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами

Демидівської  селищної ради