Фото без опису

15 лютого в Україні - відзначається день вшанування  учасників бойових дій на території інших держав.
В читальному залі центральної бібліотеки до 30-ї річниці виводу військ з Афганістану 14 лютого 2019 року бібліотекарем Ольгою Легкою проведено урок-мужності та патріотизму "Афганістан". Подвиг, біль, пам’ять», для учнів 9-Б  класу Демидівського ліцею.
До глибини душі всіх вразила  розповідь бібліотекаря  про військові будні, в яких було все: і кров, і сльози, і справжня солдатська дружба і товариська підтримка. Йдучи у те пекло вони вірили, що несуть визволення приниженим та поневоленим, що йдуть не вбивати, а захищати нове життя. Чимало літ минуло відтоді як вивели з Афганістану війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини своїх чоловіків і батьків. Ми маємо знати про страшні події цієї війни і пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 18-20 років стали свідками й учасниками воєнних дій в Афганістані. З хвилюванням учні переглянули відео «Афганістан - незаживаюча рана!».
Нікого в залі не залишив байдужим  вірш «Чужа війна Афганістан» у виконанні Солоняк Юлії. На завершення заходу присутні вшанували пам’ять про загиблих хвилиною мовчання.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису