Участь у виставках відіграє велику роль у соціальному та духовному і естетичному вихованні дітей та молоді, розвиває людське творче мислення, його оригінальність, ідеологічність та освоєння нових ідей, які розвивають навколишнє середовище.

З метою сприяння розвиту творчих інтересів учнівської молоді з різних напрямів краєзнавства, формування гармонійно розвиненої особистості шляхом залучення дітей та молоді до активної діяльності з вивчення історичної та культурної спадщини, виховання поваги та бережливого ставлення до природного різноманіття рідного краю  управлінням освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації було оголошено конкурс краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя батьківщина – Україна».

Вихованці Демидівського Будинку творчості  школярів неодноразово брали участь і ставали призерами цього конкурсу. Не винятком  став і цей  2018-2019 навчальний рік.

Відповідно до наказу управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації про підсумки проведення II туру  конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна» краєзнавчий загін «Прометей» - гурток «Історичне краєзнавство» (керівник Смаль В.В.)  Демидівського Будинку творчості школярів за роботу «Особливості етнокультурного процесу на початку І тисячоліття нашої ери на теренах Волині» серед 15-ти краєзнавчо-дослідницьких робіт зайняв ІІ місце за напрямом «Духовна спадщина мого народу».

Також вихованці закладу прийняли участь в обласних виставках-конкурсах «Новорічна композиція» та «Український сувенір».

За підсумками обласного етапу Всеукраїнської новорічно-різдвяної виставки  «Новорічна композиція» дипломами комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради за високий рівень виконання робіт нагородити  Ряску Іллю, вихованця гуртка «Намистинка» за роботу «Cимвол року 2019» (керівник Ж. Максимюк) та Пилипюк Вікторію, вихованку гуртка «Лідер» за роботу «Новорічний подарунок» (керівник І. Ряска).

Всеукраїнська виставка-конкурс «Український сувенір» проводиться з метою виховання національного світогляду учнівської молоді через залучення її до пізнання джерел і процесу творення українського народного мистецтва, стимулювання розвитку творчого пошуку, художнього смаку під час виконання креативних робіт із використанням традиційних матеріалів і технік, популяризації дитячої художньої творчості засобами народного мистецтва.

На виставку було представлено 16 виробів, з яких 13 нагороджені дипломами  комунального закладу «Станція юних натуралістів» Рівненської обласної ради як переможці обласного етапу Всеукраїнської виставки-конкурсу «Український сувенір» за органічне поєднання національних художніх традицій і сучасних тенденцій формотворення у роботах:

Ковальчук Юлія, вихованка гуртка «В’язання», за роботу «Дід і баба і курочка Ряба в Пасхальний день» (керівник А. Князь);

Максимюк Ольга, вихованка гуртка «Плетення на рамках», за роботу «Серветка» (керівник М. Салійчук);

Кондратюк Оксана, вихованка гуртка «Плетення на рамках», за роботу   «Серветка» (керівник М. Салійчук);

Кондратюк Тетяна, вихованка гуртка «Плетення на рамках», за роботу «Панно «Пори року» (керівник М. Салійчук);

Коханюк Ольга, вихованка гуртка «Намистинка», за роботу „Панно «Креатив» (керівник Ж. Максимюк);

Машта Сніжана, вихованка гуртка «Намистинка» за роботу «Сувенір «Український колорит, минуле в сучасному» (керівник Ж. Максимюк);

Ряска Ярослав, вихованець гуртка «Намистинка», за роботу «Свинка Пепа» (керівник Ж. Максимюк);

Турчук Сергій, вихованець гуртка «Художня обробка деревини», за роботу «Композиція іграшок «Богатир, свистунець, собачка» (керівник В. Салійчук);

Данилюк Влас, вихованець гуртка «Художня обробка деревини», за роботу «Композиція  «Шкатулки» (керівник В. Салійчук);

Савчук Богдан, вихованець гуртка «Художня обробка деревини», за роботу іграшка «Літак» (керівник В. Салійчук);

Яконюк Ігор, вихованець гуртка «Художня обробка деревини», за роботу іграшка «Булава» (керівник В. Салійчук);

Наумович Юрій, вихованець гуртка «Квілінг», за роботу «Скринька для ниток» (керівник А. Рябчевський);

Топоровський Ростислав, вихованець гуртка «Квілінг», за роботу панно «Ангел-охоронець» (керівник А. Рябчевський).

Ці нагороди підтверджують творчий потенціал педагогів закладу та обдарованість наших вихованців.

 

 Директор Демидівського БТШ     Л.Гусаревич