Фото без опису

Однією з найбільш важливих дат для жителів с.Рудка є - 27 березня День визволення села від німецько - фашитських загарбників. Цей день кривавою стрічкою пронизав усю  нашу історію. День, коли ми згадуємо горе й біль, які пережили наші односельці, а також день всеохоплюючої радості за звільнення.

27 березня 1944 року  Демидівщина, наші рідні села Рудка та Калинівка були остаточно звільнені від німецько-фашистських загарбників. Памя’ть про тих, хто не шкодував себе, рятував рідну землю і приніс перемогу над окупантами.

19 березня 2019 року в Рудківському ліцеї відбулася лінійка «Не погаси пам’яті Вогонь» присвячена 75-річниці визволення від німецько-фашиських загарбників. До присутніх учнів, вчителів, гостей заходу звернулася вітальним словом  директор ліцею Л.Гончарук та побажала присутнім здоров’я, мирного неба та щастя. В.о. старости  В.Погорілий  розповів про героїзм наших односельців про подвиг солдатів у Другій світовій війні, про важке сьогодення, побажав усім здоров’я, миру та спокою, учням – знати історію, пам’ятати про героїчне минуле свого народу, яке повинно жити в серці кожного. Здобувачі освіти навчального закладу разом з вчителем історії  Дяченко Т.Д., підготували святкову програму. То ж щирі слова про полеглих у цей день жителів,хвилина мовчання, слова подяки воїнам що нас захищали у Другій світовій війні, пісні старі та сучасні про воєнні часи  у виконанні учнів ліцею торкнули серця кожного з присутніх.

В кінці лінійки присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання, діти поклали квіти до обеліску загиблим односельчанам у Другій світовій війні.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису