Шануй, примножуй скарб неоціненний,

Який вручила нам свята земля!

Насаджуй сад і прочищай джерельце,

І скривдити не дай маленьке пташеня.

 

8 квітня 2019 року в Демидівському Будинку творчості школярів відбувся виховний захід приурочений Міжнародному дню птахів «Пташок викликаємо до рідного краю».

Ведучі свята Іван Августинович та Каріна Яковецька розповіли багато цікавих фактів про життя птахів та провели вікторину «Відгадай птаха».

Птахи завжди були не тільки об’єктами вивчення в біології, з давніх-давен про них співали пісні, складали легенди. Гуртківці підготували вірші про птахів, прислів’я та приказки, загадки. У виконанні вокального ансамблю прозвучала пісня «Ой минула вже зима», Яна Гусар та Софія Пекарська виконали пісню «Повертайся ластівко» (керівник Т. І. Погранична).  Також на святі прозвучали весняні мелодій у виконанні акордеоніста Салійчука Дімітрія та баяніста Рябонця Артема.

Гуртківці закладу змайстрували  та розвісили шпаківні птахам.

Захід мав на меті поглибити знання дітей про птахів, їх значення у природі та житті людини; виховувати дбайливе ставлення до пернатих друзів, до природи.

Сподіваюсь, що всі присутні на святі почули багато цікавої і корисної інформації, яка знадобиться у житті в гармонії з природою.  Було б добре, якби по дорозі в школу і додому, ви не тільки розмовляли один з одним, але і звертали увагу на навколишню природу, побачивши птахів, поспостерігали б за їх поведінкою і в майбутньому не забували, що птахи потребують нашої допомоги і захисту. Змайструйте шпаківні – і птахи щиро віддячать вам за допомогу, знищуючи шкідників. Ніколи не руйнуйте гнізд – і їхній спів буде звеселяти вас завжди. Охороняйте і дбайливо ставтесь до братів наших менших! І пам'ятайте: найдорожча для пташки-воля!

 

Михайло Салійчук,

вихованець гуртка «Художня обробка деревини»

Демидівського Будинку творчості школярів