На виконання наказу МОН України від 21.11.2016 року №1400 «Про затвердження Положення про функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи ЦЗ» та Плану основних заходів ЦЗ Рівненської області на 2019 рік, затвердженого розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 28.02.2019 року № 44, наказу управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації від 11.02.2019 р. №39 «Про підсумки виконання заходів з ЦЗ у 2018 та завдання на 2019 рік», для забезпечення надання учням знань щодо особистої безпеки способів та засобів індивідуального та колективного захисту населення від надзвичайних ситуацій, алгоритму власних дій у разі їх виникнення та практичного закріплення теоретичного матеріалу з 08.04 по 12.04 у закладі проведено Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, 12.04 – День цивільного захисту і комплексне об’єктове тренування «Евакуація при виявленні вибухонебезпечного предмета».

Під час проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності було проведено відкриті уроки за програмою ЦЗ у 2-7, 10-11класах та заняття сандружин згідно з навчальною програмою. Класними керівниками 5-АБ класів проведено бесіду з учнями «Правила поведінки при пожежі» та переглянуто і обговорено фільм на вищезазначену тематику, у 6-АБ класах «Поведінка школяра під час надзвичайних ситуацій» у 7-АБ класах проведено вікторину «Твої дії в надзвичайних ситуаціях», бесіду на тему «Правила дорожнього руху. Правила поведінки велосипедиста» було проведено у 8-АБ класах. Годину спілкування у 9-АБВ класах «Безпека в побуті» проведено класними керівниками, учні 10-АБВ класів провели агітаційно-пропагандистський захід «Чорнобиль не має минулого часу». Учні 11-АБВ класів переглянули та обговорили кінофільм «Природні небезпеки». Для учнів 1-4 класів було проведено такі основні заходи: бесіда «Вибухонебезпечні предмети – загроза здоров`ю та життю дитини», конкурс загадок «Вивчай правила і знай та завжди їх пам`ятай», година спілкування «Вогонь: друг чи ворог?», урок-тренінг «Поведінка в автономній ситуації на природі», урок-проект «Заохочуємо підлітків до здорового способу життя.

12 квітня 2019 року у навчальному закладі був проведений День цивільного захисту, у ході якого проведено комплексне об’єктове тренування «Евакуація при виявленні вибухонебезпечного предмета»  з особовим складом та учнями, здійснено перевірку готовності працівників, учнів до проведення евакозаходів за сигналами оповіщення.

Для учнів були проведені ігри-змагання, вікторини, комбіновані естафети, конкурси малюнків на тему ЦЗ та НС, проведено заняття з ЦЗ та основ медичних знань згідно з навчальною програмою, переглянуто кінофільми, для учнів 8-АБВ класів практичним психологом проведено тренінг «Поведінка підлітків під час надзвичайних ситуацій», вчителем основ здоров’я проведено брейн-ринг для учнів11-АБВ класів.