Фото без опису

15 травня 2019 року на базі комунального закладу „Станція юних натуралістів” Рівненської обласної ради відбувся обласний фестиваль екологічної творчості молоді „Свіжий вітер”. На конкурсі від Демидівської селищної ради була команда Вербенського ліцею «Freshwind»

Конкурс сприяв формуванню екологічної культури молоді, залученню дітей та підлітків до природоохоронного руху, розвитку творчих здібностей підростаючого покоління.

Програма заходу передбачала виступи за двома номінаціями: „Екологічна мода” та „Екологічний театр”. У фестивалі взяли участь 110 учнів (23 команди) із 11 районів і 3 міст Рівненської області.  Окремі команди виступали у двох номінаціях.

У номінації „Екологічна мода” 15 команд юних екологів представили колекції одягу, зачісок та візажу, створені з використанням природного матеріалу та матеріалів  вторинного  використання. Покази супроводжувались описами моделей.

Виступи учасників у номінації „Театральна композиція” засобами мистецтва привертали увагу глядачів до постановки та розв’язання екологічних проблем краю. Було представлено 14 вистав на тему „Екологічна варта власного майбутнього”. Значну увагу колективи приділили різноманіттю природних багатств України. Учасники фестивалю висвітили екологічні проблеми Рівненської області та закликали до збереження природних багатств України.  У костюмах акторів використовувалась національна символіка, зі сцени звучали заклики до єдності представників різних регіонів для вирішення проблем довкілля.

Виступи усіх екотеатрів та театрів екологічної моди спонукали глядачів до збереження довкілля.  

За підсумками журі команда «Freshwind» у номінації «Екомода» заняла ІІІ місце, а в номінації «Екотеатр» заняла ІІ місце.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису