Фото без опису

15 травня - Міжнародний день сім'ї

У рамках тижня "Моя родина" першокласниками Пляшевського ліцею було проведено День сім'ї. Діти закріпили знання про сім'ю та її членів, про те, що в родині всі люблять одне одного, піклуються одне про одного і допомагають одне одному.

Із превеликим задоволенням діти розповідали про своїх рідних, показуючи їх на світлинах. Підсумком цих розповідей став чудово оформлений колаж на тему "Моя сім'я - частинка України".

День розпочався із ранкового кола. Діти привіталися, декламуючи вірш:

Наше коло, мов сім'я.

Друзі ми: і ти, і я.

Обніми сусіда зліва,

Обніми сусіда справа.

Ми - одна сім'я.

А ще вони сплели павутинку гарних побажань, бо вважають, що класна родина - це також сім'я. У Щоденнику вражень діти розкрили теми "Я люблю свою сім'ю", "Для мене в сім'ї найважливіше...", "Мої батьки - найкращі".

Першокласники з великим натхненням виготовляли квітку радості - ромашку, яка символізує дружну, міцну сім'ю.

У цей день до класу була запрошена мама Вишинського Іллі - Надія Олександрівна. Вона разом із своїми дітками Вікою, Васильком та Іллюшею розповіла про їх родовід, особливі традиції та захоплення. У виконанні сім'ї Вишинських діти мали змогу почути пісню "Розкажи мені, мамо..."

Учні поміркували над тим, чим вони допомагають, чим хотіли б допомогти мамі і татові. Вправа "Долоньки радості" закріпила знання дітей про те, що дружна родина - запорука успішно виконаної справи.

 День сім'ї завершився інсценізацією казочки "Ріпка", котра ще раз нагадала, що у дружній родині завжди панує лад і злагода.

 

Пекарська Оксана Антонівна,

вчителька 1-го класу

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису