Прийнято бюджет громади на 2018 рік

22 грудня під керівництвом селищного голови Віктора Іщука за участі 25 депутатів відбулося пленарне засідання 3 сесії 8 скликання Демидівської селищної ради та прийнято 32 рішення.

Голова постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, соціального захисту, молодіжної політики Сергій Щербатюк доповів про План соціально-економічного розвитку Демидівської селищної ради на 2018 рік.

Про бюджет на 2018 рік доповідав голова постійної комісії з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, житлово-комунального господарства, комунальної власності, підтримки підприємництва, торгівельного та побутового обслуговування населення, майнової політики та приватизації Володимир Леоновець. За словами доповідача, проект бюджету є базовим, він збалансований і забезпечує потребу по захищених статтях видатків в умовах підвищених соціальних стандартів, тарифів і цін.

Тривалі обговорення відбулись по питанню затвердження штатних розписів по дошкільних навчальних закладах селищної ради. Доручили постійній комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту, соціального захисту, молодіжної політики детально вивчити питання до наступної сесії.

Прийнято важливі рішення про прийняття установ освіти, публічно-шкільних бібліотек, закладів культури клубного типу, закладів первинної медико-санітарної допомоги, які перебувають у спільній власності сіл, селища Демидівського та Радивилівського районів у комунальну власність громади.

Прийнято 16 рішень із земельних питань. Обговорення не відбувались, оскільки проекти рішень були розглянуті постійною комісією з питань земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього середовища.

Підтримати депутати і продовження членства Демидівської селищної ради в Асоціації міст України.

На завершення розглянули запити депутатів Людмили Мулько і Миколи Серба.