В Україні Корпус Миру розпочав свою діяльність у травні 1992 року, коли Президент України Леонід Кравчук та Президент США Джордж Буш-старший підписали двосторонню угоду про започаткування програми Корпусу Миру в Україні. У своїй діяльності Корпус Миру США керується трьома основними цілями:

надавати громадянам України допомогу в професійному розвитку;

сприяти кращому розумінню американців українцями;

сприяти кращому розумінню українців з боку американців.

Проект «Розвиток громад» ставить за мету підвищити спроможність громадян брати участь у вирішенні актуальних питань життєдіяльності місцевих громад та навчання через суспільно-корисну роботу в громаді шляхом.

Демидівська селищна рада бере участь у відборі громад, які будуть залучені до співпраці з Корпусом Миру. У разі підтримки нашої заявки, в громаді на постійній основі житиме і працюватиме волонтер із США. За правилами проекту, волонтер перші 6 місяців житиме в українській родині, а наступні 1,5 року – винайматиме окреме житло. Ми очікуємо, що спільне проживання та щоденне невимушене спілкування волонтера з членами родини допоможе йому краще адаптуватись до місцевих умов і звичаїв та швидше опанувати мову. Для компенсації за спожиті комунальні послуги та одноразове харчування, волонтер робитиме щомісячний внесок до сімейного бюджету у розмірі 2,700 гривень.

Наразі відкритим питанням залишається пошук родини, яка б погодилась прийняти до себе американського гостя. Тому просимо відгукнутись жителів Демидівської селищної ради, які бажають прийняти у своїй родині волонтера. Детальну інформацію можна отримати у відділі економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Демидівської селищної ради, контактний телефон 6-10-13, 096-9502788 (Щербатюк Сергій).