«Спрощенці» Дубенського району додали місцевим бюджетам 23,5 млн гривень єдиного податку

«Спрощенці» Дубенського району додали місцевим бюджетам 23,5 млн гривень єдиного податку Господарюючі суб’єкти-спрощенці Дубенського району за січень 2024 року сплатили до місцевих бюджетів 23,5 млн гривень єдиного податку. Це на 6,5 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.. 

Податкова інформує

Власники та орендарі землі Дубенського району сплатили 8 млн гривень плати за землю

Власники та орендарі землі Дубенського району сплатили 8 млн гривень плати за землю За підсумками січня 2024 року місцеві бюджети громад Дубенського району отримали 8 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 2,6 млн гривень.

Податкова інформує

Про поновлення втраченого реєстраційного посвідчення РРО

Про поновлення втраченого реєстраційного посвідчення РРО Головне управління ДПС у Рівненській  області повідомляє, що відповідно до пункту 4 розділу III Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 14.06.2016 № 547 (далі – Порядок), суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) для здійснення розрахункових операцій у готівковій та/або безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також здійснення операцій з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов’язані, зокрема, зберігати на місці проведення розрахунків реєстраційне посвідчення за ф № 3-РРО (додаток 3 до Порядку) за ідентифікатором форми J1413404 (далі – реєстраційне посвідчення) та останню довідку про опломбування РРО або їх копії. 

Податкова інформує

Про нюанси оподаткування ПДФО інвестиційного прибутку

Про нюанси оподаткування ПДФО інвестиційного прибутку Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що інвестиційний прибуток розраховується як позитивна різниця між доходом, отриманим платником податку від продажу окремого інвестиційного активу з урахуванням курсової різниці (за наявності), та його вартістю, що визначається із суми документально підтверджених витрат на придбання такого активу, або вартістю інвестиційного активу, що була задекларована особою як об’єкт декларування у порядку одноразового (спеціального) добровільного декларування відповідно до підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» ПКУ, з урахуванням норм п.п. 170.2.4 – 170.2.6 п. 170.2 ст. 170 ПКУ (крім операцій з деривативами).

Податкова інформує

Про відображення в додатку 4ДФ до Розрахунку наданої роботодавцем матеріальної допомоги працівнику

Про відображення в додатку 4ДФ до Розрахунку наданої роботодавцем матеріальної допомоги працівнику Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що згідно з п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 1 Податкового кодексу України особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку – фізичній особі податковим агентом, платником єдиного внеску протягом звітного періоду. Запровадження інших форм звітності із зазначених питань не допускається.