Податкова інформує

Щодо оподаткування благодійної допомоги наданої благодійниками – резидентами для внутрішньо переміщеної особи

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 2 частини першої ст. 1 Закону України від 05 липня 2012 року № 5073-VI «Про благодійну діяльність та благодійні організації» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 5073) благодійна діяльність – це добровільна особиста та/або майнова допомога для досягнення визначених Законом № 5073 цілей, що не передбачає одержання благодійником прибутку, а також сплати будь-якої винагороди або компенсації благодійнику від імені або за дорученням бенефіціара. 

Податкова інформує

Про застосування РРО або ПРРО ФОП на загальній системі оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п. 1 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненням (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) або через зареєстровані фіскальним сервером контролюючого органу програмні РРО (далі – ПРРО) зі створенням у паперовій та/або електронній формі відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій, або у випадках, передбачених Законом № 265, із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку розрахункових книжок.

Податкова інформує

Особливості оподаткування фізичних осіб-підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Податкова інформує

Мешканці Демидівської та Боремельської громад сплатили понад 51 млн гривень податку на доходи фізичних осіб

За підсумками десяти місяців 2023 року працедавці Демидівської та Боримельської громад спрямували до бюджетів усіх рівнів 51,1 млн гривень податку на доходи фізичних осіб. Сума перерахованого місцевими працедавцями ПДФО  перевищує  показники минулого року на один млн гривень.  

Податкова інформує

Скасування реєстрації ПРРО

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що згідно з Порядком реєстрації та застосування ПРРО, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 07.07.2020 №317, скасування реєстрації ПРРО здійснюється автоматично фіскальним сервером ДПС якщо:

Податкова інформує

Оподаткування спадщини (подарунку) отриманого фізичною особою - резидентом від нерезидента

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до п.п.174.2.3 п.174.2 ст.174 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) вартість будь-якого об’єкта спадщини (подарунку), що успадковуються спадкоємцем від спадкодавця – нерезидента оподатковується за ставкою, визначеною п.167.1 ст.167 ПКУ.