Податкова інформує

Відновлено відповідальність за порушення порядку проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО

Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено відповідальність за порушення вимог Закону України  від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, з 01 серпня 2023 року відновлено застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265 стосовно суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у сфері  організації та проведення азартних ігор, купівлі/продажу іноземної валюти за порушення, які були вчинені до та під час воєнного стану. З 01 жовтня 2023 року для всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг відновлюється застосування штрафних (фінансових) санкцій за порушення вимог Закону № 265, з одночасним повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01 січня 2022 року по 30 вересня 2023 року включно. Зазначене звільнення від відповідальності та/або її скасування, згідно з нормами Закону № 3219, не поширюється на  суб’єктів господарювання, які здійснюють торгівлю підакцизними товарами або діяльність у сфері  організації та проведення азартних ігор, купівлі/продажу іноземної валюти.

Податкова інформує

Рівненщина: на підтримку ЗСУ перераховано 607 млн грн військового збору

Впродовж січня – жовтня  2023 року платники податків області  спрямували на підтримку армії 607,5 млн грн військового збору, що більше як за десять місяців минулого року на 70 млн грн, або 13 відсотків. Про це інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Володимир Троцко.

До уваги

Громадські слухання шляхом опитування

Відповідно до розпорядження голови від 06.11.2023р. №131 проводяться громадські слухання шляхом опитування з обговорення перейменування назви  вулиці Орлова у с.Пляшева.

Податкова інформує

Платники Рівненщини сплатили до бюджету майже 879 млн грн єдиного податку

За десять місяців  2023 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Рівненської області 878,9 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження цього платежу зросли на 135,3 млн гривень. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Юрій Гурський.