Податкова інформує

Платники Рівненщини сплатили до бюджету майже 879 млн грн єдиного податку

За десять місяців  2023 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Рівненської області 878,9 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом 2022 року надходження цього платежу зросли на 135,3 млн гривень. Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Юрій Гурський.

Податкова інформує

Терміни сплати податку на нерухомість для юридичних та фізичних осіб

Головне управління ДПС в Рівненській області нагадує, що відповідно до п.п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями податкове зобов’язання за звітний рік з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплачується:

Податкова інформує

Про оподаткування суми витрат на лікування та придбання лікарських засобів, що надається працедавцем

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що до загального оподатковуваного доходу платника податку не включаються, зокрема, кошти або вартість майна (послуг), що надаються як допомога на лікування та медичне обслуговування платника податку або члена сім’ї фізичної особи першого ступеня споріднення, дитини, яка перебуває під опікою або піклуванням платника податку (згідно з п.п. 165.1.19 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ). За умови документального підтвердження витрат, пов’язаних із наданням зазначеної допомоги (у разі надання коштів), у тому числі, але не виключно, для придбання ліків, донорських компонентів, протезно-ортопедичних виробів, виробів медичного призначення для індивідуального користування осіб з інвалідністю, за рахунок коштів благодійної організації або його роботодавця, в тому числі в частині витрат роботодавця на обов’язковий профілактичний огляд працівника згідно із Законом України від 06 квітня 2000 року № 1645-ІІІ «Про захист населення від інфекційних хвороб» із змінами та доповненнями за наявності відповідних підтвердних документів, крім витрат, що компенсуються виплатами з фонду загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування.

Податкова інформує

Про об’єднання cервісів для фізичних осіб в Е-кабінеті для громадян

Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що сервіси для фізичних осіб – громадян в Електронному кабінеті об’єднано в окремий Е-кабінет для громадян. Це дає можливість:

Податкова інформує

Землевласники Демидівської та Боремельської громад сплатили 8,4 млн грн земельного податку

Упродовж січня-жовтня 2023 року платники податків Демидівської та Боремельської громад перерахували до місцевих бюджетів громад 8,4 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 889 тис  гривень