Податкова інформує

При отримані доходу від операцій з інвестиційними активами необхідно подати декларацію

При отримані доходу від операцій з інвестиційними активами необхідно подати декларацію Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що фізична особа, яка отримала дохід від операцій з інвестиційними активами у минулому році, як на території України, так і за її межами, має подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня та зобов’язана сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір до 1 серпня поточного року.

Податкова інформує

Власники та орендарі землі Дубенського району сплатили 8 млн гривень плати за землю

Власники та орендарі землі Дубенського району сплатили 8 млн гривень плати за землю За підсумками січня 2024 року місцеві бюджети громад Дубенського району отримали 8 млн гривень плати за землю. Цьогорічні показники земельного податку перевищили надходження  минулого року на 2,6 млн гривень.

Податкова інформує

Декларування доходів від надання репетиторських послуг

Декларування доходів від надання репетиторських послуг Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що  з 01 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році. . Декларування доходів пов'язано із виконанням фізичними особами-платниками податку на доходи фізичних осіб вимог ст. 67 Конституції та норм Податкового кодексу. Якщо упродовж 2023 року учителі, викладачі тощо надавали репетиторські послуги учням, студентам або дошкільнятам, при цьому не були зареєстровані суб'єктами підприємницької діяльності, вони зобов’язані включити суму такого доходу до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів (п.п. 168.2.1 п. 168.2 ст.168 Кодексу). 

Податкова інформує

Платники Демидівщини сплатили 4,5 млн грн ПДФО

Платники Демидівщини сплатили 4,5 млн грн ПДФО Протягом січня 2024 року платниками податків Демидівщини до бюджетів усіх рівнів сплачено 4,5 млн гривень ПДФО. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження до зведеного бюджету цього податку зросли майже на  1,1 млн гривень

Податкова інформує

Місцеві бюджети Демидівської та Боремельської громад отримали від малого бізнесу понад 2,3 млн гривень єдиного податку

Місцеві бюджети Демидівської та Боремельської громад отримали від малого бізнесу понад 2,3 млн гривень єдиного податку До місцевих бюджетів Демидівської та Боремельської громад від підприємців та підприємств, які працюють за спрощеною системою оподаткування за січень 2024 року надійшло 2357 тис гривень єдиного податку. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження цього податку зросли на  527 тис гривень